Minä ja musiikkiterapia

Minä

Olen vuonna 1961 Turussa Heidekenillä syntynyt ja asunut myös Turussa suurimman osan elämääni. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi tytärtä. Olen valmistunut 1980-luvulla lastentarhanopettajaksi ja sen jälkeen kouluttautunut lasten taidekasvattajaksi, musiikkipedagogiksi ja musiikkiterapeutiksi.

Olen ollut musiikkiterapeuttina mukana tutkimuksessa musiikin vaikutuksesta aivoinfarktista toipumisessa.

Musiikkini

Musiikki on ollut elämässäni mukana koko ikäni. Soittoharrastus alkoi alle kymmenvuotiaana haitarin parissa, jonka jälkeen kohta mukaan tulivat kitara ja tämän hetkiset pääinstrumenttini bassokitara ja kitara. Ensimmäiset bändikokemukset ja keikat tulivat kuvaan mukaan viidentoista ikäisenä. Jo ennen sitä olivat alkaneet omien sävellysten ja sanoitusten tekeminen; alkuun tekemisen ilosta ja oppimisen kannalta itselle, mutta myöhemmin myös monipuolisesti bändien ohjelmistoihin sekä mm. näytelmiin ja mainoksiin. Olen musiikin suhteen hyvin laaja-alaisesti kaikkiruokainen, mutta varsinainen mielimusiikkini sijoittuu 1960- ja 70-lukujen brittipoppiin, sekä koti- että ulkomaisiin laulajalauluntekijöiden tuotoksiin.

Työni

Olen pisimmän työrupeamani tehnyt lasten varhaiskasvatuksen parissa lastentarhanopettajana sekä varhaiskasvatuksen erityisopettajana Turun kaupungin palveluksessa. Aluksi toimin musiikkiterapeuttina opetus- ja kasvatustyöni ohella ja päätoimisena musiikkiterapeuttina aloitin vuonna 2014. Olen tällä hetkellä vakinaisessa musiikkiterapeutin toimessa Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskuksen (KTO) asiantuntijapalveluissa Paimiossa, jonka lisäksi annan musiikkiterapiapalveluja sekä kitaran ja bassokitaran soiton opetusta yksityisesti.